• Harkány

Partner akció!

Ha az A16 Panzióban megszáll, 10% kedvezményt kap az Adventure szálláshelyein! Az akció visszafelé is működik, ha már megszállt az Adventure-nél, 10% kedvezményt kap nálunk is! Foglaljon most a kettős kedvezmény igénybevételével!

Kapcsolat

A16 Panzió

7815 Harkány, Ady Endre út 16.
+36 20 366 3452
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.a16harkany.hu

Üdvözöljük honlapunkon!

A Harkányi Gyógyfürdőben nem csak a gyógyvíz spontán hatása érvényesül. Természeti adottságai kitűnőek: kedvező éghajlata, a gyógyfürdő mikroklímája, és az évi 2.100-2.200 napsütéses óra kiváló kiegészítője egy gondosan megtervezett fürdőkúrának.

2003-ban felújított gyógyfürdőben egy teljesen, egy félig fedett és egy szabad gyógymedence összesen 2.098 m2 vízfelszínnel, 110-153 cm vízmélységgel 34-38 C° víz hőfokkal biztosítja vendégeinknek a gyógyulást.

A mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében-gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában nagyon szép eredmények érhetők el egy-egy harkányi kúra során.Bőrgyógyászaink kiváló eredményeket értek el a pikkely-sömör (psoriasis) kezelése során a harkányi gyógyvízzel. Nem állítjuk, hogy erre egyedül egy harkányi fürdőkúra alkalmas, hiszen a Világon, Harkányon kívül még két olyan hely van, melyet reménykedve kereshetnek fel a pikkelysömörben szenvedők.

A strandfürdő 13,5 hektáros ősparkjában májustól-októberig szabadtéri strand-medencék, feszített víztükrű uszoda, gyermekmedence és a főszezonban csúszda várja a strandolás szerelmeseit.


A családi együttnapozáshoz, játékhoz, sportoláshoz és étkezéshez hangulatos, színvonalas helyszíneket biztosítunk. Animátoraink programokkal várják, a család apraja nagyját így mindenki megtalálhatja a maga számára legkellemesebb elfoglaltságot.

  • Sport Uszoda vízfelszíne: 1050 m2
  • Lepke medence vízfelszíne: 1460 m2 és 1520 m2
  • Gyerek medence vízfelszíne: 220 m2

Korszerű fürdő ma már aligha működhet szauna, pezsgő- és masszírozó medence, valamint kozmetikai- és masszázsszalon nélkül, hiszen a frissítő kúrák az általános közérzet javításán túl, a test fiatalságának és szépségének megőrzését is szolgálják. Természetesen mindez a harkányi strandfürdőben is megtalálható.

Az Európában egyedülálló harkányi gyógyvíz 50-70 méteres mélységekből, átlagosan 62 0C  hőmérséklettel tör a felszínre. Ásványi anyag-tartalma literenként több mint 1.000 mg. Gyógyászati szempontból legjelentősebb ásványi anyaga a 2 vegyértékű kénvegyület, a karbon szulfid (COS), amely gáz alakban a vízben oldott állapotban nyomás alatt van. A kifolyó vízben, nyomás alól felszabadulva azonnal bomlani kezd, átalakul kénhidrogén-gázzá, amely jellegzetes szagát adja.

A vízben apró szemcsékben kiváló elemi kén jól megfigyelhető a medencében is oldalfényben. 1 liter gyógyvízben 12 mg körüli mennyiségben található a karbonit szulfid. Ezt a vegyületet egyébként korábban nem ismerték, az 1860-as években itt fedezték fel, a gyógyvíz kémiai elemzésekor. A bőrön át és belélegezve egyaránt igen aktívan szívódik a szervezetbe: felszívódása 150-szeres a négy vegyértékű kénvegyületekkel (szulfátokkal) szemben.

Szervezetünkben, az ízületi porcok felépítésében olyan szerves molekulák vesznek részt, amelyeknek fontos eleme a két vegyértékű kén. A mozgásszervi betegek 90%-a degeneratív ízületi és – gerincbántalmakban szenved. Elsősorban a teherviselő ízületek: csípők, térdek, bokák üvegporcai mennek tönkre. A mechanikai túlterhelés (mint pl. a nagy testsúlynál), fokozott klinikai tünetekben –fájdalom, duzzanat, mozgás-korlátozottság – nyilvánul meg. A porcot alkotó kéntartalmú vegyületek ismételt felépülésében, pótlásában jut fontos szerephez a szervezetbe jutó kén, amely bizonyítottan be is épül a porcokba. Ez a gyógyvíz kémiai hatása. Ezenkívül, részt vesz még a gyógyításban: a víz felhajtóereje, a hidrosztatikai nyomás,- amelynek révén a vízben csökken a testsúly, azaz a teherviselő ízületek terhelése-, a hidrodinamikai hatás, valamint a hőhatás.

Gyógyulnak nálunk a krónikus nőgyógyászati gyulladásokban szenvedők is.

Panziónk SZÉP kártya elfogadóhely!